Jógaegyesület Érd

Jóga könyvek


Az alábbi könyvek megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után.


Jóga a mindennapi életben rendszer

Könyv : Jóga a mindennapi életben rendszer
 

Oldalak: 448
Képek: 700
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 8.600 Ft

E holisztikus jógarendszer tudományosan felépített, szintenként egymásra épülő gyakorlatait alkalmazva - melyekről a gyakorló könnyen, ugyanakkor alaposan tájékozódhat a 448 oldalas, részletes leírásokkal és színes képekkel illusztrált kézikönyvből - testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, harmóniát érhetünk el.

Bővebben...

Jóga CD-k


Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után.


Jóga Nidra 1.

Streszoldó relaxáció CD
Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

CD : Jóga Nidra 1.
 

Időtartam: 43 perc
Fogyasztói ár: 2500 Ft

A mélylazítás hatásos jógatechnikája során a gyakorló elsajátíthatja a valódi ellazulást, mely testi és szellemi megnyugvás is egyben. Ezáltal belső megelégedettséget, önbizalmat, erőt gyűjthetünk, valamint feloldódhatnak a tudat mély rétegeiben gyökerező pszichés problémák is. A Jóga a mindennapi életben rendszer mélylazítási rendszere többlépcsős, minden egyes fokozata egyre mélyebb tudatszintek megismeréséhez, egyre finomabb rétegek tisztításához vezet. A Jóga nidra első fokozatát fizikai és mentális lazítás eszközeként használják, amely tudatos izomlazítással és mentális irányítással éri el a feszültségek feloldását. Egy 40-45 perces jóga nidra a pihenés tekintetében 4-5 óra természetes alvással ér fel.

Bővebben...

Légzőgyakorlatok - a természetes út az egészséges élethez


Dr. Dejan Kupnik cikke

Baleseti sürgősségi betegellátási Központ - Maribor, Szlovénia
(okleveles JMÉ oktató)


Bevezetés

jóga légzőgyakorlat

A jóga ősi tudománya és rendszere egyike a valaha is felfedezett, megnyilvánított legfelbecsülhetetlenebb értékű drágaköveknek. A jóga nem csak a fizikai testünket gondozza ászanákkal (fizikai gyakorlatokkal) és pranánajámákkal (légzőgyakorlatokkal), hanem táplálja belső világunkat is, és kiegyensúlyozza emberi létünk mentális és spirituális erőit. A jóga tudománya egyre inkább behatol a mai tudomány szinte összes területére, beleértve az orvostudományt, a kémiát, a fizikát és így tovább. Ebben a cikkben figyelmünket a légzőgyakorlatokra, és ezeknek az emberi testre gyakorolt hatására összpontosítjuk.

Bővebben...

Khatu Pranam - Üdvözlet Khatunak


BHAGWAN SRI DEEP NARAYAN MAHAPRABHUJI fényképe

Ez a gyakorlatsor BHAGWAN SRI DEEP NARAYAN MAHAPRABHUJI tiszteletére a nyugat-radzsasztáni Thari sivatag szélén fekvő Bari Khatu településről kapta a nevét, ahol ez a nagy közmegbecsülésnek örvendő szent 135 évig élt.

A gyakorlatsor, amely mesteri módon teremti meg a lelki, szellemi és testi harmóniát, sokéves tapasztalatgyűjtés és kutatás eredménye. Nézzük először a testre gyakorolt jótékony hatásait.

A KHATU PRANAM erősíti, nyújtja és lazítja a test minden izmát, javítja a gerinc hajlékonyságát, szabályozza a mirigyek muködését. Erosíti az immunrendszert, ezzel ellenállóbbá teszi szervezetünket a fertozo betegségekkel szemben. Mindezeken túl harmonizálja és erősíti a teljes idegrendszert. A gyakorlatsor napi néhányszori ismétlésével javíthatjuk a testtartási rendellenességeket, enyhíthetjük a hátfájást, a stresszt és az emésztési panaszokat.

Bővebben...

Mi a jóga?


jóga gyakorlat

Az utóbbi időben igen gyakran találkozhatunk a jóga szóval mindennapjainkban. Könyvekben, újságokban olvashatunk, rádióban, előadásokon, baráti beszélgetésekben hallhatunk róla. Bizonyára Te magad is találkoztál már ezzel a fogalommal és formáltál valamilyen véleményt a jógáról. Lehetséges, hogy a jóga szóról egy egészséges, szokatlan pózban nyugvó hajlékony test vagy egy mozdulatlanul meditáló jógi vagy a keleti filozófia jut eszedbe. A jóga mindez, és még sokkal több.

Bővebben...

Miben segít Neked a "Jóga a mindennapi életben" rendszer


jógázó emberek a parkban
 1. A Jóga a mindennapi életben megtanít arra, hogy képesek legyünk segíteni magunkon a különböző élethelyzetekben.
 2. Jó egészséget ad.
 3. Fejleszti a koncentrációs készséget.
 4. Megerősíti az önbizalmat.
 5. Fizikai, lelki és szellemi egyensúlyt, békét, harmóniát teremt.
 6. Harmonizálja a külső és belső tevékenységet a mindennapi életben.
 7. Erőt és önbizalmat ad ahhoz, hogy megszabadulhassunk azoktól a szokásoktól, érzésektől és kötöttségektől, amelyek fogva tartanak.
 8. Elvezet az önmegvalósításhoz és a szellemi tökéletességhez (teljességhez) a meditáció által.

Bővebben...

Jóga a Mindennapi Életben Rendszer


Swamiji

Paramhans Swami Maheshwarananda
átfogó jógarendszere, a Jóga a mindennapi életben rendszer felöleli a test, az elme, a tudat és a lélek minden vonatkozását.

Teljes rendszer, amely a jóga autentikus örökségére épül.

Magában foglal minden fő jógautat:

 • az önzetlen cselekvés útját (karma jóga)
 • a szeretet és az Isten iránti odaadás útját (bhakti jóga)
 • a fegyelem és a meditáció útját (rádzsa jóga)
 • a felismerés és a tudás útját (gjána jóga)
 • a gyakorlás és tisztítás útját (hatha jóga)

Bővebben...

Jógaórák Érden


Helyszín: Kutyavári út 34.

Tel: (30) 950-1696

A nyári jógaórák aktuális táblázata innen tölthető le.

Az időpontok menet közben is változhatnak !

 

Tájékoztató a tanfolyamokról

I

A gyakorláshoz szükséges:

Jógamatrac

Vékony szivacsot a Kutyavári úton biztosítunk, de külső helyszínre szükséges vinni ! Kényelmes, teljes testet fedő gyakorlóruha és zokni. Pléd vagy lepedő alátétnek és a relaxáció vagy meditáció miatt betakarózáshoz is szükséges !

Bővebben...

Tájékoztató a csoportok besorolásáról


A Jóga a mindennapi életben - rendszer © egy nyolc szintből álló, szisztematikus gyakorlati rendszer. Egy-egy szint kigyakorlása legkevesebb három hónapot vesz igénybe.
A kezdetektől fogva, minden szinten gyakorlunk ászanákat (testhelyzeteket), pránajámát (légzőgyakorlatot), relaxációt, koncentrációs gyakorlatokat és önvizsgálati meditációt.

Bővebben...

Paramhans Swami Maheshwarananda


[Paramhans Swami Maheshwarananda]

Paramhans Swami Maheshwarananda -- vagy röviden Swamiji -- olyan mesterlánc tagja, amelyet ma is mély tisztelet övez. Sri Alakhpuriji a múlt század fordulóján élt a Himalája lábánál. Tanítványát, Sri Devpurijit ő vezette el az önmegvalósításhoz. Sri Devpuriji később az isteni bölcsesség terjesztője lett szerte Radzsasztánban. Itt inkarnálódott Sri Deep Narayan Mahaprabhuji 1828-ban. Sok keresőt inspirált és emelt fel, és mindenki felszabadult, aki eljött hozzá.

Bővebben...

Elérhetőségeink


Regionális Jóga a Mindennapi Életben Egyesület Érd:

Jógaközpont: Érd, Kutyavári út 34.
Levelezési cím: 2030 Érd, Kankalin u. 20/A
Telefon: (30)950-1696, (20)315 8857
Elnök: Szakács József
Titkár: Varga Sára
E-mail: info(kukac)jogaerd.hu
Adószám: 18669488-1-13
Bankszámla: 11600006 00000000 04004745

Bővebben...

rejtett